Pasqyrimi i buxheteve te Qarkut Diber

Me poshte jane te detajuara buzhetet e kater  bashkive te Qarkut Diber, konkretisht Bashkise Diber, Bashkise Bulqize, Bashkise Klos dhe Bashkise Mat. Publikimi i ketyre buxheteve nga Institucioni i Prefektit behen ne kuader te Antikorrupsionit dhe Transparences si dy prioritete te Qeverise Shqiptare. Shkarkoni ketu  detajimin e buxhetit 2016 Shkarkoni ketu detajimin e buxhetit 2016 per Institucionin Bashkia Mat Shakrkoni ketu detajimin e buxhetit 2016 per Institucionin Bashkia Mat n...
More

18-24 tetor java Antitrafik

Aktivitet me Institucionet ne nivel vendor dhe organizatat joqeveritare kunder Trafikimit te Qenieve Njerezore. Tashme pa pagese linja telefonike 116006 dhe aplikacioni Raporto! Shpeto! per tju ardhur ne ndihme personave qe mund te jene pre te trafikimit.
More

Historiku

PREFEKTURA DIBËR Historia e banimit të trevave në të cilat shtrihet sot qarku i Dibrës, popullimi i saj kryesisht në luginat e shtretërve të lumenjve Drin e Mat, përmendet në histori që 6000 vjet para erës së re, në periudhën e Neolitit, për t’u përforcuar më shumë në periudhën ilire me fillimet e veta aty rreth shekullit të pestë para erës së re . Treva e Dibrës – lugina e Drinit të Zi e për rreth saj ka qenë e banuar që në lashtësi në pjesën më të madhe nga fisi ilir i Penestëve, i cili ndër...
More

Qarku Dibër

Qarku Dibër është një nga 12 qarqet e Shqipërisë dhe ka një sipërfaqe prej 2.586 km². Qarku i Dibrës përfshin rrethin e Dibrës, rrethin e Bulqizës dhe rrethin e Matit. Qendra e Qarkut të Dibrës ndodhet në qytetin e prefektidibergovsë. Qarku i Dibrës kufizohet në lindje me Maqedoninë. E gjithë zona është malore dhe përfshin rajonin historik të Dibrës së Vogël. Qarku kufizohet në veri me Qarkun e Kukësit, në perëndim me Qarkun e Tiranës dhe me Qarkun e Durrësit, në Veriperëndim me Qarkun e Lezhës...
More